Reizen naar Paaseiland

Beoordeel deze post

In chili ligt Paaseiland, een van de meest bijzondere pekken in Zuid-Amerika. Het eiland is erg bekend door de indrukwekkende kolossale stenen standbeelden, waarvan de geleerde tot op heden niet de achtergrond van weten.

Paaseiland wat door de lokale bevolking Rapa Nui genoemd word ligt erg geïsoleerd. Het dichts bij zijnde eiland, Isla Marquesas ligt 2200 kilometer verderop, het vaste land ligt ongeveer nog dubbel zo ver weg. Een van de grootste vragen over het eiland zijn wie heeft de stenenbeelden op het eiland gemaakt ? De lokale bevolking noemen de beelden Moai.

Veel toeristen willen naar paas eiland toe om de groete stenen gezichten in de vorm van een standbeeld te willen zien. Niet alleen de beelden zijn de moeite waard maar ook de natuur op het eiland is zeer zeker de moeite waard. Paaseiland is een vulkanisch eiland waar drie vulkanen gevonden kunnen worden, Terevaka (de grootste), Poike en Rano Kau. Het eiland bied een bijzonder combinatie voor toeristen. Je vind op een eiland vulkanen en op beperkte afstand blauw zee met stranden.

Beelden Paaseiland

Beelden Paaseiland

Op het eiland word er veel gespeculeerd over hoe de Moais op paaseiland zijn gekomen en wanneer ze zijn gemaakt. Er word gedacht dat de beelden tussen 400 en 1700 zijn gemaakt. Ook het waarom is druk gespeculeerd. Er word gedacht dat de standbeelden zijn gemaakt ode te brengen aan de voorouders en goden van de Rapa Nui bevolking.

Wat je zeker niet mag missen als je Paaseiland bezoekt zijn de Rano Raraku, waar nog niet afgemaakte Moais staan, en de interessante Polynesische ceremonies in het dorpje Orongo.

Als je aan Paaseiland denkt denk je vooral aan de bekende kolossale beelden die er staan. Dit bijzondere eiland in de Stille Oceaan heeft nog meer te bieden dan de meeste mensen zouden verwachten.

Wat heeft Paaseiland nog meer te bieden ?

Er zijn duikers die Paaseiland benoemen als de mooiste duik spot op aarde. Dit zal meden komen omdat het water bij he eiland zo helder is. Moto Nui is de beste plek om te gaan duiken. Ook surfers kunnen helemaal los gaan met de surf mogelijkheden die er zijn bij het eiland.

Buit water sport is he eiland ook geschikt om per paard te verkennen of wandelend. Mocht je meer van strand houden dan bied paaseiland erg mooie stranden die er perfect bijliggen aan de Stille Oceaan. Een bekend strand is Anakena Beach.

Hoe kom je op paaseiland

Vanaf Chilie kun je vrij makkelijk naar Paaseiland vliegen vanuit Santiago. Wil je naar Paaseiland vliegen kijk dan eens bij LAN welke 3 keer per week vanaf Santiago naar Paaseiland vliegt. Het vinden van accommodatie is geen enkel probleem er zjn hostels, hotels, gastenverblijven maar ook kampeerplekken te vinden.

Mocht je eens wat bijzonders willen doen dan is het de moeite waard om een bezoek aan paaseiland te brengen/