Backpacken en rondreizen

Beoordeel deze post

Wat is er nu mooier dan zelf je reis samen te stellen en alles te doen wat jij wilt doen in het land of landen van jouw keuze. Maar niet iedereen wilt zelf zijn hele reis in elkaar zetten vanaf het begin.

Er zijn verschillende manieren van je reis regelen. De een kiest er voor om te gaan backpacken en echt alles zelf te regelen, de ander wil daar geen tijd in steken en liever een kant en klaren reis boeken.

Individuele reizen

Niet iedereen wenst om in een groep te reizen en vind he fijn om samen of met een eigen klein groepje samen te reizen. Niet alle reisorganisaties bieden individuele rondreizen aan. Het voor deel van individuele rondreizen is dat je vaak zelf vaak wat kan veranderen aan de reis. Bij veel organisaties worden dergelijke reizen opgebouwd uit bouwstenen. Zo kun je je eigen reis samen stellen. Bij andere organisaties kun je verlengen of extra’s boeken. Organisaties die individuele reizen aanbieden zijn bijvoorbeeld Fox couples, vanverre en Koning aap.

Backpacken

En natuurlijk zijn er altijd mensen die echt alles zelf willen regelen en alleen met een ticket op pad gaan. Dit zijn natuurlijk de backpackers. De meeste mensen die alleen met een vliegticket op pad gaan hebben bijvoorbeeld een Lonely Planet of Roughguide bij zich. In deze reisgidsen halen zij dan de informatie de ze nodig hebben om ergens te overnachten of van A naar B te komen. Het reizen op deze manier kost vaak meer tijd en word dan meestal ook gedaan door mensen die wat langer de tijd hebben.

Backpackers bereiden vaak al een tijd van te voren hun reis voor. Zij zoeken informatie op internet en zoeken naar de goedkoopste tickets op internet. Hotels boeken zij soms van te voren maar ook lang niet altijd. Vliegtickets kunnen gezocht worden bijvoorbeeld bij: World ticket center, Tix of Cheaptickets

Is het avontuur van backpacken niet jou ding dan kun je altijd voor een georganiseerde reis gaan of een reis samen stellen uit bouwstenen. Wat is er nu mooier dan zelf je reis samen te stellen en alles te doen wat jij wilt doen in het land of landen van jouw keuze. Maar niet iedereen wilt zelf zijn hele reis in elkaar zetten vanaf het begin.