Top 18 landen om te gaan backpacken

5/5 - (3 stemmen)

Populaire landen om te backpacken

Wat zijn nu de populairste landen om te backpacken ? Dit verschild van persoon tot persoon want ieder heeft zijn eigen voorkeur. Backpackers vind je overal op de wereld. Wij geven per continent de landen waar veel mensen gaan backpacken. Afrika spreekt vele backpackers tot hen verbeelding en heeft daarom een grote aantrekkingskracht op backpackers. Vele gaan in dit continent voor korte of langer tijd backpacken of maken in dit continent een stopover. backpacken in Afrika kan erg primitief en avontuurlijk zijn.

Afrika

Zuid-Afrika

Olifanten Zuid-Afrika

Olifanten Zuid-Afrika

Olifanten Zuid-AfrikaZuid-Afrika zijn vaak vele backpackers om bijv. vrijwilligerswerk te doen. En natuurlijk staat Zuid-Afrika bekend om zijn wildparken en safari’s. Aan het strand liggen is tevens een van de mogelijkheden in Zuid-Afrika. Het eten in Zuid-Afrika is overheerlijk en gezond.

Kenia

Kenia is een populair land om te gaan backpacken. In Kenia zal je je zeker niet snel vervelen of uit gekeken zijn. In Kenia vind je parel wittestranden tot een uitgebreid wildlife. Kenia is bekend om zijn flora en fauna en niet vergeten de bijzondere safari’s die je er kunt maken. De beste, en meest bekende, plekken om safaris te maken in Kenia zijn het Masai Mara reservaat en Serengeti National Park (wat gedeeltelijk in Tanzania ligt)

Tanzania

Het is in Tanzania moeilijk kiezen wat je wilt doen. Tanzania bied backpackers vele mogelijkheden! Enkele voorbeelden zijn: De Kilimanjaro beklimmen, een nationaal park bezoek of wil je liever op de mooie stranden liggen en misschien nog een klein beetje cultuur proeven dan is Zanzibar misschien wel een goede plek voor jou!

Azië

Azië is een gelieft continent bij backpackers. Veelal is het er goedkoop, het eten is er heerlijk, reizen gaat gemakkelijk. Het continent bied ook veel flora en fauna. Van veel backpackers is dit dan ook het favoriete continent om te backpacken.

Thailand

Thailand gaan veel backpackers heen omdat het vaak goedkoop aanvliegen is en een goed punt om je reis door Azië te beginnen. In Thailand heerlijk aan het strand vertoeven en er is voldoende cultuur te snuiven. Veel backpackers blijven wel eens wat langer hangen dan gepland door het bruisende nacht leven wat er in Thailand te vinden is.

Indonesië

Indonesië is vaak bekend bij backpackers om heerlijke keuken. Wil je graag een paar tempels bekijken deze zijn er in overvloed. Ook de bekende Borobudur is in Indonesië te vinden. Er zijn vele kleine eilandjes in het land dat maakt het ‘echte backpacken’ goed mogelijk in Indonesië.

India

Taj Mahal - India

Taj Mahal – India

India is bekend van de Taj Mahal. Dit is eigenlijk het bouwwerk dat door iedere backpacker of toerist word bezocht. Ook vaak bekeken zijn de lijk verbrandingen. Veel backpackers bezoeken ook naar de roze stad (Jaipur). In India vind je ook hippie kolonies waar ook regelmatig een backpacker blijft hangen.

Europa

Backpacken in Europa word veel gedaan. Er zijn treintickets te koop waarop je een week, 2 weken of een maand onbeperkt kan reizen met de trein binnen Europa. Europa heeft veel moois te bieden maar ook vaak is het er allemaal wat luxer en schoner dan bijv. in azie of Afrika.

Georgië

Rotskusten - Ierland

Rotskusten – Ierland

De meeste backpackers beginnen hun avontuur in Georgische Tbilisi. De stad is een van de oudste Europese hoofdsteden met een geschiedenis die teruggaat tot de 5e eeuw. Onder andere Georgische hoogtepunten zijn Gori, de stad waar Jozef Stalin werd geboren, en Uplistsikhe – een enorme grot stad gesticht rond 1000 voor Christus.

Kroatië

Kroatië kan in het hoog seizoen erg druk zijn. Kroatië heeft veel variatie te bieden denk aan bezienswaardigheden Zagreb is een relaxte stad waar de sfeer men wel eens aangenaam verrast. In het nationaal park Plitvicemeren vind je 16 prachtig gelegen meren die omringd worden door watervallen en bergen.

Ierland

Ierland is een Prachtig land en heeft meer te bieden dan alleen over volle pubs. Het door vulkaanuitbarstingen ontstane ‘maandlandschap’ van de Giant’s Causeway lijkt wel van een andere planeet te komen, terwijl “De Burren” vooral bestaan uit kalksteen.

Midden-Amerika

Midden-Amerika trekt vele backpackers aan. De flora en fauna is in dit continent erg bijzonder. Het reizen gaat redelijk makkelijk. Veel backpackers zal je dan ook in dit continent tegen komen. Veelal komen zij dan uit Noord-Amerika en gaan naar Zuid-Amerika of anders om. Natuurlijk zijn er ook genoeg die korter onderweg zijn en alleen Midden-Amerika bezoeken.

Costa Rica

Vogel - Costa Rica

Vogel – Costa Rica

Costa Rica word ook wel eens omschreven als de biologische grens tussen Noord- en Zuid-Amerika. Costa Rica is heel divers waar iedereen wel iets kan vinden. Het land beschikt over prachtige flora en fauna. Ook kun je in Costa Rica sprookjesachtige valleien, vulkanen, mooie kunst en ruige bergen vinden. De Ticos zoals men de lokale bevolking noemt zijn erg gas vrij.

Cuba

Cuba is een prachtig land waar je uitgestrekte witte stranden kunt vinden en erg veel bezienswaardigheden. Zodra je koers zet richting het binnenland zie je het Cuba van Che Guevara, de tabaksplantages, suikerrietvelden en de grote Amerikaanse oldtimers. En natuurlijk is het bijna onmogelijk om de zwoele Cubaanse Salsa muziek te missen.

Guatemala

Guatemala kun je in 4 gedeeltes opdelen. Het hoogland, de hellingen, De Petén-regio, de kustvlakte en meren. Deze verdeling geeft de diversiteit van Guatemala al aan. Guatemala is een land dat bijzonder goed geschikt is voor kortere of langere reizen. E vind in het land van alles zoals stranden, ruïnes, natuur en vulkanen.

Noord-Amerika

Noord-Amerika heeft veel varieties te bieden. De VS is een bijzonder groot land waar voor ieder wat wils is te vinden. Mexico is een heel anders land waar je veel geschiedenis vind van de Maya cultuur.

Mexico

Zwemmen - Mexico

Zwemmen – Mexico

In Mexico is een groot land waar onder andere veel strand te vinden is maar zeer zeker ook een heleboel bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld eens aan Yucatan dat een bijzonder grote aantrekkingskracht heeft op bijv. backpackers. Ook vind je veel terug van de Maya geschiedenis in Mexico.

Oceanië

Oceanië trekt erg veel backpackers aan. In het contitent is er voor Australie en New-Zeeland een work and holiday visum te krijgen. Dit maakt voor jonge backpackers deze landen erg populair. Beide landen hebben vele hoogte punten te bieden en zijn erg goed bereisbaar voor backpackers.

New-Zeeland

Anaura bay, Gisborne - new zeeland

Anaura bay, Gisborne – new zeeland

In New-Zeeland kun je veel rust vinden en tevens interessante wildlife zoals dolfijnen, walvissen en pinguïns. Natuurlijk kun je in New-Zeeland ook de authentieke Maori-cultuur vinden. New-Zeeland bestaat uit twee eilanden het noorder en zuider eiland. Het zuidereiland is een overweldigend wandelparadijs met de meest uiteenlopende natuurfenomenen. Het noordereiland biedt, vooral op vlak van geothermie, een mooi staaltje natuur: rokende vulkanen, blauwgroene kratermeren, geisers, kokende modderpoelen.

Australië

In Australië struikel je over de backpackers. Het is een gemakkelijk om in te rond te reizen in dit geweldige continent. Australië behoort niet tot goedkope bestemmingen voor voedsel, vervoer en accommodatie. Toch is een bezoek aan Australië is een geweldige ervaring. Van bruisende steden Sydney en Melbourne, waar je prachtige clubs, restaurants en culturele hoogtepunten vind. Het Great barrier reef en de outback hoeven we niet eens te noemen dat die de moeite waard zijn.

Zuid-Amerika

Ga je backpacken in Zuid-Amerika dan vind je daar cultuur en natuur die je nergens anders kan vinden. Imposante bergen, Inca ruïnes, woestijnen, stranden en ondoordringbare jungle. Het continent heeft een rijke historie en al deze factoren zorgen ervoor dat backpacken in Zuid-Amerika een bijzondere belevenis is.

Peru

Machu Picchu - Peru

Machu Picchu – Peru

Peru is een land waar je als backpacker prima kan rondreizen. Peru is rijk aan historie, natuur en heeft een diversietijd aan bevolkingsgroepen. Een bekende attractie in Peru is de Machu Picchu. Peru heeft ook nog de Andes waar eindeloos kan gewandeld kan worden. Ook vind je in Peru een deel van de Amazone, een rivier die als een anaconda door heen slingert.

Bolivia

Bolivia heeft alles wat een backpacker zich kan wensen. Het is een van de goedkoopste landen in de regio om te reizen maar daarin tegen ook een van de meest spectaculairste bestemmingen in de regio. Het Boliviaanse landschap word beschouwd als een van de mooiste in het continent. Enkele hoogte punten van het land zijn: Salar de Uyuni, de oude steden zoals Sucre en La Paz.

Brazilië

Brazilië staat vooral bekend om zijn zwoele samba en het jaarlijkse carnaval. Mara Brazilië heeft nog veel meer te bieden. Het land heeft veel natuurschoon te bieden en in het tropische noorden vind je weer prachtige palm stranden. Een andere bekende attractie in Brazilië zijn de Iguazu watervallen.