Top 10 goedkoopste landen om te backpacken

Beoordeel deze post

Backpacken is een geweldig avontuur. Spannend, onvoorspelbaar en uitdagend.
Vaak zie je studenten of werkende mensen met een sabbatical voor een bepaalde of onbepaalde tijd gaan backpacken.
Het is ook een van de meest economische manieren om op vakantie gaan.
Maak je geen zorgen over geld, want met deze top 10 backpack je zonder dat je bankrekening in het rood komt te staan.

1. Nepal

In Nepal met haar klassieke Aziatische cultuur en tropische natuur beleef je een fantastische ervaring. Trekkings door het onontwikkelde platteland of de Himalaya.
Je zal van het mooie Aziatische erfgoed, flora en fauna gaan genieten.
In de Kathmandu vallei vind je één van de drie koningssteden Bhaktapur.
De andere heilige hindoeïstische / Boeddhisme tempels, zoals de beroemde Pashupatinath, Budhanilkantha, Manakamana wil je ook niet missen. Veel backpackers ervaren een maand als lang niet genoeg om dit mooie land te ontdekken.

2. Thailand

Thailand is zeker de ideale bestemming voor backpackers die op zoek zijn naar een plaats met zowel een rijke cultuur als een betaalbaar levensonderhoud.
De lokale Thaise gerechten zijn een echte aanrader.
Of langs de voor een authentieke Thaise ijsthee.
De basis kosten voor levensmiddelen en accommodatie zal je per dag niet meer kosten dan 15 euro.
De geest van het land zijn de boeddhisme tempels en architectonische meesterwerken die veel vertellen over de Thaise geschiedenis: Wat van de Phra Kaeo tempel, een snufje Arun tempel. Een beetje Benchamabophitr en het Grand Palace in Bangkok.
Wat ook een unieke ervaring is, om een keer te gaan kijken bij een Thai boks evenement.

3. India

Backpacken in India betekent een flinke stap terug qua luxe.
Niet altijd even schoon en netjes, maar voedsel, accommodatie en reizen zijn wel vele malen goedkoper dan in vergelijking met andere plaatsen in de wereld.
Hostels voor Backpacker’s kun je in alle grote steden wel vinden.
India biedt je veel bezienswaardigheden.
Talloze bedevaarten met muziek, pracht en praal. Heilige koeien, prachtige tempels en paleizen. Vele kleurrijke markten met kruiden, specerijen en traditionele kledingdracht.
Ratjastan word wel beschouwd als het museum van India!
Natuurlijk staat hier ook een van de 7 wereld wonderen in Agra: de Thaj Mahal

4. Sri Lanka

Colombo, de commerciële hoofdstad van Sri Lana, is de meest populaire stad om te bezoeken. Sri Jayewardenepura Kotte is eigenlijk de hoofdstad van het land en een bezoek waard. De Boeddha beelden en Galle Face Green Promenade in Colombo zijn geweldig.
Het voelt alsof je in een andere tijd of plaats dan in Sri Lanka bent. De mensen zijn erg vriendelijk en altijd bereid om je te helpen.

5. Indonesië

In Indonesië kun je van mysterieuze regenwouden, zilveren stranden en kristalheldere groene zee genieten. Er zijn duizenden eilanden die je kunt kiezen om de jungle te verkennen en te genieten van de zon. Als je niet weet waar te beginnen, ga dan naar Sumatra. Lake Maninjau, Harau Valley in Abdi Homestay (West Sumatra) en Tangkahan (Noord-Sumatra) dat zijn de plekken waar je kunt slapen in de gezellige lodges en luisteren naar de geluiden van de wilde apen.
Als je wat ontspanning en verkoeling wilt ga dan lekker een boek lezen in de buurt van een waterval en neem af en toe een duik in het heldere water ter verkoeling. Een olifant tochtje bij het plaatsje Tangkahan is een aanrader! Als je voorkeur ligt bij water activiteiten, Sumba Island is een goede optie. Het is slechts 400 km verwijderd van Bali, waar je kan snorkelen, surfen, vissen. Ligt je interesse meer bij Yoga dan kan dat ook op het strand.

6. Nicaragua

Nicaragua is de mix van wildheid en vrede. Vol van de koloniale culturen en prachtig natuurlijk uitzicht. Granada is een must-go waar je unieke koloniale gebouwen zal vinden. Met slechts 20 minuten rijafstand van Granada. Laguna de Apoyo is een vulkanisch meer in de stad met de naam Masaya, die niet gemist mag worden. December-februari zijn de beste maanden om in dit gebied te reizen met tempraturen warmer dan 30 graden.

7. Peru

Peru is echt een geweldige betaalbaar land om te bezoeken. Regenwouden, ruïnes, en de stranden zijn er in overvloed. Lima de hoofdstad is een goede plek om je reis te beginnen. Het leuke van Peru is ook dat je niet echt een plan nodig hebt. Gewoon een kaart, reisgids en spaans woordenboek (of point it) als je geen spaans spreekt. Een paar goede wandelenschoenen zijn er handig voor als je van plan bent een trekking te gaan doen.

8. Turkije

Het leven in Turkije is goedkoop.
Turkije is vooral bekend om zijn zon, zee en strand vakanties.
Een heerlijke plek om vakantie te vieren, maar ook de spectaculaire landschappen verdienen hier lof. De bosporus verbindt Azië en Europa, wat Turkije een mooie mix van westerse en oosterse cultuur maakt. De commerciële hoofdstad Istanbul werd vroeger gebruikt als de politieke hoofdstad van het Ottomaanse en Byzantijnse rijk.
Vandaag de dag is de iconische stad een goede plek om je reis van start te laten gaan door dit land. Naast het Hagia Sophica Museum, de blauwe moskee en de Chora Kerk is de oude binnenstad van Istanbul met zijn Grand Bazaar en voedselmarkt ook echt een aanrader.
Deze markt is een van de beste voedsel markten ter wereld. De markt dateert uit de 15e eeuw , die je terugvind in de bouw. Met meer dan 4000 winkels is dit de perfecte plaats om het leven van de lokale bevolking en het voedsel van het Midden-Oosten te ontdekken.

9. Albanië

Mochten Italië en Griekenland nou niet binnen je budget vallen om door te reizen, dan is Albanië een heel goed alternatief. De kosten voor het levensonderhoud zijn er veel goedkoper, maar de Middellandse Zee blijft hetzelfde.
Albanië heeft een rijke architectonische en culturele erfgoed.
Een lange geschiedenis van relaties met oa Griekenland, Rome, Ottomaanse Rijk, Oostenrijk-Hongarije, Italië en Frankrijk.
Tirana is de hoofdstad waar je vele historische bezienswaardigheden en musea kunt vinden. Voor een mooi uitzicht kan je de berg Dajti op wandelen.
Voor zon, zee en strand, ga naar Drimades of Jala Beach.
Echt waar, je zal geen verschil merken met bijvoorbeeld Griekenland als je heerlijk ligt te zonnen op het strand.

10. Costa Rica

Vulkanen, nationale parken, natuurreservaten, zuivere meren, blauwe zee en goud kleurige stranden. Wat wil je nog meer?!
Van Corcovado National Park wordt wel gezegd dat dit een van de beste parken is voor avontuur en is waarschijnlijk ook het meest populaire park voor bezoekers.
Mocht je naar een paradijs willen gaan waar het relatief rustiger is, dan is Palo Verde National Park een goede optie. Geniet van een vulkaanuitbarsting en van groepen grote kleurrijke vogels die je nog nooit eerder gezien hebt. Vergeet vooral niet je zwembroek in te pakken, anders mis je de talloze kansen om te zwemmen bij prachtige watervallen of in een van de mooie natuurlijke warmwaterbronnen.