Gratis reisgidsen van Lonely Planet

3/5 - (2 stemmen)

Wist je dat je voor een langere reis helemaal niet ver hoeft te zoeken? Naar de andere kant van de wereld reizen is leuk, maar vergeet niet dat mensen uit alle delen van de wereld juist naar ons werelddeel toekomen. Europa is vaak gemakkelijk en een mooie manier van reizen. Voor backpackers is Europa een perfect reisdoel voor een korte vakantie of stedentrip, maar zeker ook een goede optie voor een langere reis.

Het is, bij wijze van spreken, één grote lappendeken van iconische bezienswaardigheden en klassieke ervaringen. De keuze waar naartoe kan overweldigend zijn, wie had nou gedacht dat in ons “kleine” Europa zoveel te beleven valt.

Naast het pluspunt gemakkelijk te bereizen is er ook nog het prettig voordeel dat je je goed verstaanbaar kunt maken met de Engelse taal. Omdat wij zelf ook in Europa wonen wordt de reisduur naar je bestemming, in verhouding, vaak niet een enorme lange vliegrit. Houdt er rekening mee dat de reistijd per auto of bus natuurlijk wel langer zal duren. Over het algemeen is het reizen per bus relatief goedkoop. Eurolines is bijvoorbeeld een busmaatschappij die goedkope busreizen aanbiedt naar veel verschillende landen binnen Europa.

Oost-Europa

Oost-Europa is op dit moment erg populair geworden. Hieronder vallen o.a. Azerbeidzjan, Bulgarije,
Georgië, Hongarije, Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Slowakije, Tsjechië en natuurlijk Rusland.
Je vindt hier veel kleine, gezellige universiteitsstadjes waar je lekker op een terrasje neer kunt ploffen voor een hapje en een drankje. Natuurlijk zijn er in deze stadjes genoeg barretjes waarin je kunt genieten van een lekker biertje. Dit deel van Europa heeft een rijke, interessante geschiedenis waarbij Rusland en Polen je meer te bieden zullen hebben dan je aanvankelijk zou verwachten. Een bijkomend voordeel zijn de Oost-Europese prijzen. Deze liggen een stuk lager dan bij ons in het Westen.

Noord-Europa

Onder Noord- Europa verstaan we onder meer, Denemarken, Estland, Finland, Ierland, IJsland, Letland, Noorwegen, Zweden en natuurlijk het Verenigd Koninkrijk.
Noord-Europa wordt in de winter, buiten alle regen en wind om, vaak in een dik pak sneeuw gehuld, wat je de mogelijkheid geeft om je flink uit te leven in de wintersport. Op relatief lage hoogtes kun je hier leren snowboarden, langlaufen en skiën. Voordat je het weet ski je tussen alle bomen door! In het najaar laat de natuur je de meest bijzondere kleuren zien met de meest prachtige landschappen, maar in de zomer is het heerlijk genieten van de vele soorten festivals maar ook de vele terrasjes in de gezellige ( grote ) steden.

Zuid-Europa

In Zuid-Europa kom je aan je trekken door de zon, zee en het strand. Landen die bekend in de oren klinken zoals; Spanje, Turkije, Portugal, Griekenland, Italië, Malta en Kroatië zijn hier de aangewezen landen voor. Aan de Middellandse zee kun je bijna het hele jaar heerlijk vertoeven. Dit deel van Europa wordt ook vaak door mensen gebruikt om te overwinteren en van de zon te genieten. Naast het heerlijke weer dat er in Zuid-Europa te vinden is staat dit deel van Europa ook bekend om zijn heerlijke maaltijden en indrukwekkende steden. Waaronder; Albanië, Cyprus, Andorra, Macedonië,
Slovenië en Vaticaanstad.
Om alvast wat ideeën op te doen en je te laten inspireren de Europese mogelijkheden verwijzen we je graag door naar de 2 reisgidsen die Lonely planet gratis weg geeft.