Korte rondreis Spanje – Portugal

Beoordeel deze post

Het “gewone” leven is weer begonnen. Met een diepe zucht denk je terug aan je zomervakantie.
Als je naar buiten kijkt zie je de bomen wild heen en weer waaien en er glijden wat regendruppels op het raam naar beneden. De winter is in aantocht en je volgende zomervakantie nog ver weg.
Een budget om nog eens flink uit te pakken dit jaar zit er niet meer in, maar nog even ertussenuit voordat de december drukte begint zou toch wel erg lekker zijn.

Binnen Europa zijn er nog tal van mogelijkheden, die ook nog vriendelijk zijn voor je portemonnee.
Een klein reisje van ongeveer 10 / 14 dagen, maar terugkomen met het gevoel dat je een halve wereldreis hebt gemaakt. Het kan!

kaart_port_span

Route rondreis Portugal en Spanje

Portugal / Spanje

Je start je reis in Lissabon, Portugal.
Lissabon is echt een stad met karakter. Het lijkt een beetje op de combinatie van Rome, Londen en Parijs ineen. De stad staat bekend om de grote hoeveelheid historische gebouwen, prachtige musea, prachtige uitzichtplaatsen en veel bezienswaardigheden. Hiernaast heeft Lissabon ook een moderne kant met zijn hippe bars, restaurants, discotheken en de metro die je snel van de ene kant naar andere delen van de stad brengt.
Lissabon is uniek met zijn vriendelijke inwoners, milde temperaturen en de verschillende authentieke (UNESCO) bezienswaardigheden. De smalle en kronkelende straatjes van bijvoorbeeld de wijken:
Bairro Alto en Alfama staan in schril contrast met de brede en statige rechte boulevards in Marquês De Pombal. Een stad waar je je zeker een paar dagen kunt vermaken en aan het einde van de avond/ nacht doodmoe en voldaan op je hotelkamer in slaap valt.

Van Lissabon neem je de Metro naar Evora, Portugal.
Evora is een openluchtmuseum met een groot aantal prachtig bewaard gebleven monumenten en gebouwen, waarvan de geschiedenis helemaal terug te leiden valt tot aan de romeinse tijd. Het centrale stadsplein Praça do Giraldo is historisch en een perfect vertrekpunt voor een stadswandeling. Vroeger, in de tijd van de Inquisitie, was dit plein een executie grond. Tegenwoordig is het rijk gevuld met winkels en cafés. Omgeven door mooie herenhuizen met smeedijzeren balkons.
Evora is met de wirwar van straatjes een van de charmantste en stijlvolste steden van Portugal. Het historische centrum van de stad Evora is opgenomen op de wereld erfgoedlijst van de Unesco. Bezienswaardigheden zijn onder meer een

  • Romeins aquaduct,
  • de Romeinse Diana-tempel
  • de kathedraal met een klooster uit de 14de eeuw.

Een van de beroemdste restaurants O Fialho ’s staan in het gehele land bekend met heerlijke traditionele gerechten. Een terrasje pakken of in de souvenirshops rondsnuffelen, het kan allemaal en dat maar op twee uur afstand van Lissabon.

Cáceres - Spanje

Cáceres – Spanje

Vanuit Evora reis je door per metro naar Cáceres, Spanje.
Cáceres neemt je mee naar een ander tijdperk, met andere gebeurtenissen en andere levens. De geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de architectuur. De gevechten tussen de Moren en Christenen laat een mix van Romeinse, islamitische, Noord-gotische en Italiaanse renaissance stijlen zien. Een wandeling rond de monumentale stad is sensationeel. Cáceres is een culturele en actieve stad geworden dankzij de universiteit en de invulling van muzikale en theatrale programma’s het hele jaar door. Een hoge kwaliteit van toeristische diensten en een ruim recreatie aanbod maken een bezoek aan Cáceres een onvergetelijke ervaring.

Na Cáceres is Madrid, Spanje de volgende stop.
Madrid is niet voor niets de grootste stad van het land. Een bruisende en levendige stad waar het altijd gezellig is. Een schitterende stad met grootse pleinen, indrukwekkende fonteinen, boeiende musea en, niet te vergeten, een fantastisch nachtleven die je niet snel zal vergeten. Vooral op de grote pleinen vind je vele levensgenieters. Ze zitten op de terrasjes, naast de fonteinen of op bankjes en genieten van heerlijk eten en drinken.
Madrid, ook wel de bron van het leven genoemd is met haar gezellige straatleven, de lokale keuken en het magistrale park El Retiro een uitstekende plek om een paar dagen te verblijven.
De Spaanse zon maakt het plaatje compleet, want zelfs in de winter is het goed te vertoeven met een temperatuur die nauwelijks onder de vijftien graden zakt!
Het uitgebreide metronetwerk brengt de inwoners van de stad, de ‘Madrileños’ en de vele toeristen snel en comfortabel naar alle delen van de stad.

Tot slot vlieg je Van Madrid naar Barcelona, Spanje.
Barcelona kan met recht één van Europa’s winkelhoofdsteden worden genoemd en heeft ook zijn aangename klimaat mee. Met name in het voor- en najaar, als het in ons eigen landje behoorlijk koud kan zijn, kun je genieten van een lekker warm zonnetje op één van de vele pleinen. In talloze bars en cafés kun je kleine gerechten bestellen, omdat de Spanjaarden veel later eten, dan wij gewend zijn. Winkelen in Barcelona is ook echt een belevenis. Je vind de bekendste en grootste winkelzones in

  • de oude stad, de Barrio Gotico (antiek, gravures),
  • in de zijstraten van de Ramblas (boekhandels, souvenirs),
  • de Passeig de Gràcia (de grotere en chiquere ‘merk’-winkels)

Een ochtendwandeling op de Ramblas langs de beroemde vogeltjesmarkt of een rondleiding door het wereldberoemde voetbalstadion Camp Nou is in Barcelona allemaal mogelijk.
Middelpunt van de stad is Plaça Catalunya, waarvandaan je de Ramblas kunt volgen tot praktisch aan de haven en het strand.
Het is hier altijd levendig en gezellig en er bevinden zich ook vele gezellige en goede hotels. Barcelona ‘s bruisende nachtleven, geestverruimende feesten en schuimparty’s bij zonsopgang zijn over de hele wereld bekend. De vele kiosken in de stad verkopen een uitgebreid overzicht met alle evenementen. Ook een mogelijkheid is met de fiets Barcelona te verkennen. Het is een originele en bijzondere manier om de stad te bekijken.

De perfecte afsluiting van een mini rondreis. Hierna vlieg je weer terug vanuit Barcelona naar huis.
Met een onvergetelijke ervaring rijker.