5 landen die jouw feestdagen een extra bijzonder tintje geven

Beoordeel deze post

De decembermaand, dus de feestdagen staan voor de deur. Backpackers vertrekken vaak in het voorjaar of na het hoogseizoen. Maar hoe leuk is het om te vertrekken tijdens de feestdagen. In het buitenland worden de feestdagen ook uitbundig gevierd. Een gezellig spektakel om mee te maken of een mooie herinnering voor later. De feestdagen vieren in het buitenland is populair. Je kunt natuurlijk kiezen voor een heerlijke zonnige bestemming, maar je kunt de feestdagen ook in stijl vieren. Deze landen geven de feestdagen een extra bijzonder tintje;

Praag

praagVoor een onvergetelijke en bijzondere Kerst ga je naar de ‘Gouden Stad’ Praag. In het karakteristieke oude centrum lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Ongetwijfeld een van de mooiste plekken om de feestdagen door te brengen. In Praag kun je tijdens de feestdagen heerlijk genieten van warme drankjes, kerststalletjes, een magische sfeer, heerlijk eten en een hoop gezelligheid. Tijdens de kerstdagen is Praag extra bijzonder zeker als er ook nog een par vlokken sneeuw neerdwarrelen. Bezoek de Gouden Stad Praag en beleef deze bijzondere tijd met feestelijke kerstmarkten en mooi versierde winkels.
Al vanaf 25 november zijn de pleinen van Praag voorzien van “vanocni trh”. Van ’s ochtends 9.00 tot ’s avonds 17.00 uur kun je terecht op de grootste markt op Wenceslas Square en Old Town Square. Maar ook bij Namesti Republiky en Havelske Trziste zijn gezellige en mooi versierde kerstmarkten te vinden. Je kunt heerlijk shoppen.
Van lekkernijen tot speelgoed en van accessoires tot kerstprenten en -kaarsen. Oude ambachten worden hier nog met veel plezier uitgeoefend. Onder het genot van warme wijn met worstjes of een maïskolf is het bijzonder gezellig en uniek verblijven in Praag rond Kerstmis! Vrolijke verlichting hangt natuurlijk langs de gebouwen, kerstbomen zijn rijkelijk versierd en je wandelt langs de meest mooie kerstetalages. De kerstmarkten zijn de slagroom op de feestelijke taart.

Duitsland

duitslandDe kerstmarkt van Düsseldorf is de populairste Duitse kerstmarkt onder Nederlanders.
Het sfeervolle oude stadscentrum wordt elk jaar omgetoverd in de leukste kerstmarkt van het land. Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke glühwein en lekkere hapjes. De pleinen staan met elkaar in verbinding. De enorme kastanjebomen zijn tijdens de kerstmarkt met prachtige lichtjes versierd en geven het geheel het echte kerstgevoel.

Vanaf 20 november 2014 t/m 23 december 2014 is het centrum van Düsseldorf omgebouwd tot een gezellige kerstmarkt. Tussen 11.00 tot 20.00 en op vrijdag en zaterdag tot 21.00 kun je genieten van de gezelligheid. Tijdens de donkere dagen voor kerst bruist het centrum van Düsseldorf. De karakteristieke pleinen zijn omgetoverd tot indrukwekkende kerstdorpen en de geur van gepofte kastanjes en Glühwein maken de kerstsfeer echt helemaal compleet.

New York

newyorkKerstmis in New York is betoverend. De Amerikanen zijn bijzonder fanatiek in het versieren en decoreren van hun huizen en tuinen. Winkels in de straten van New York doen hier enthousiast aan mee. De stad is al mooi verlicht, maar met kerst is het echt een sprookje om doorheen te lopen. Kerstmis valt in New York op dezelfde dag als in Nederland, op 25 december. Amerikanen vieren geen tweede kerstdag, zoals bij ons gebruikelijk is. Maar hechten wel veel waarde aan kerstavond, op 23 december. Thuis met familie of in een knus restaurant. Een plekje in een restaurant reserveren moet je dan ook op tijd regelen.

Kerst in New York is een prachtige ervaring, winkels bezoeken of lekker rond wandelen door de stad of door het beroemde Central Park. Naast een wandeling kun je ook een rondje op de schaatsbaan wagen. Ook een musical of een sportwedstrijd bezoeken is populair. Voor een echte kerstmusical ga je naar de Radio City Christmas Spectacular. Dit is een wonderlijke show met indrukwekkende acts. Vaak wordt er met kerst ook een basketbalwedstrijd gespeeld. Het bijwonen van een sportwedstrijd is dé Amerikaanse ervaring en ook een leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten.

Bangkok

thailandThailand met haar gouden Boeddha’s, vieren door hun Boeddhistische geloof geen kerst. Maar voor de toeristen wordt hier goed op ingespeeld. Met alle kerstdecoraties en lampjes kan Kerst in Bangkok makkelijk concurreren met andere wereldsteden als New York, Londen en Parijs. Grote sneeuwmannen, megakerstbomen met allerlei kleuren lichtjes en nog veel meer wordt voor de toeristen uit de kast gehaald. Door de starten klinken de Amerikaanse kerstliedjes en in de hotels van Bangkok worden de kerstbomen opgetuigd om alle buitenlandse toeristen “het gevoel van thuis” mee te geven. Het meest bijzondere is eigenlijk dat je in de winkelcentra van Bangkok mensen in korte broeken en op slippers zal tegenkomen. Ondanks de 30 graden geven alle kerstartikelen toch een heuse kerstsfeer. Veel restaurants en pubs organiseren speciale kerstavonden en andere feesten. Daarnaast vind je ook de boeddhistische rituelen wat een bijzonder en apart contrast geeft. De bevolking is vriendelijk en probeert je echt het kerstgevoel te geven zo ver van huis.

Oostenrijk

oostenrijkOostenrijk heeft veel sneeuwzekere skigebieden, maar wintersport met kerst in Oostenrijk geeft nog meer sfeer. Oostenrijk is een land vol tradities en veel kersttradities komen uit het Salzburgerland. In bijvoorbeeld het dorpje Wagrain is het beroemde kerstlied “Stille Nacht” ontstaan. De wereldberoemde kerstmarkt in Salzburg vindt ieder jaar plaats in de betoverende omgeving van de Dom en de middeleeuwse bisschopsresidentie. In de speciale houten marktkramen vind je lokale specialiteiten.

Bezoek een sfeervolle Kerstmarkt vanaf je vakantiehuisje. Ook Wenen is een prachtige stad, bruisend van het leven, gezelligheid en feestelijkheden. Alles is versierd met sfeervolle lichtjes en in de historische binnenstad van Innsbruck vindt je ieder jaar de traditionele kerstmarkt terug met mooie kerstboomversieringen, kunsthandwerk en natuurlijk heerlijke lekkernijen. Het leuke van een Kerstsfeer proeven in Oostenrijk is dat je de stad op een heel bijzondere manier leert kennen. Goede glühwein en eigengemaakte lekkernijen vind je op elke kerstmarkt. Maar iedere kerstmarkt heeft zo zijn eigen sfeer. In het centrum van Eisenstadt vindt elk jaar een prachtige kerstmarkt plaats. Overal ruik je kaneel- en dennengeur en branden er kaarsjes. Een unieke ervaring voor de echte kerstspirit.