Top 5 Backpack tips

Beoordeel deze post

In onze “vers van de pers” komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod. De meest voor de hand liggende is natuurlijk je Backpack.

Want voor lange tijd op reis gaan betekend dat je afhankelijk bent van een goede backpack.
Misschien heb je deze al een paar jaar in de kast liggen en is een nieuwe aanschaffen verstandig.
Of misschien heb je nog nooit een Backpack gekocht.

  • Waar let je dan op?
  • Wat is goed?
  • En wat heb je eigenlijk nodig?
  • Wat is mijn budget?
  • Hoeveel ruimte ga je nodig hebben?
  • En waar koop je deze?

1. De eerste tip die we je kunnen meegeven is: neem een rugzak die niet teveel opvalt. Een coole felgroene is natuurlijk erg leuk, maar ook opvallend. Natuurlijk is dat ook de bedoeling, maar in landen waar je zakken geregeld gerold worden of waar ongezien iets kan worden ingestopt, wil je juist niet opvallen.

2. Probeer een rugzak uit te zoeken met ijzeren of hard plastic ritsen met een gat. Zo kun je er sleutelringen aan vast maken en je tas beter afsluiten met hangslotjes. Natuurlijk kan het nog steeds misgaan. Maar een beetje dief/ handelaar ziet die slotjes direct als teveel gedoe/ op onthoudt en zal daardoor eerder voor een andere backpack kiezen.

3. Online je verdiepen in de verschillende soorten rugzakken is goed. Een beetje voorbereidend werk van wat je zoekt is altijd mooi meegenomen. Maar als je daadwerkelijk je backpack gaat kopen, doe dat dan in een winkel. Zo kun je je rugzak passen. Welke maat en welk merk het lekkerste zit voor jou. Je moet tenslotte heel wat kilometers afleggen met een waarschijnlijk zware rugzak. Dan wil je op dat moment niet de verkeerde backpack op je rug dragen.

4. Bedenk van tevoren goed hoeveel je mee moet gaan slepen op reis en pas daar de maat op aan of doe concessies op de inhoud. ( kleding e.d. kun je ook ter plekke in het land aanschaffen ) je wilt voor het behoud van je eigen rug voorkomen dat je je onderweg afvraagt, backpack waar ga je met die reiziger naartoe?

5. Kwaliteit kost geld. Natuurlijk hoef je niet de duurste van de duurste backpack aan te schaffen. Dit is ook afhankelijk van je reis. Met twee weken op reis kun je het veroorloven om iets minder kieskeurig te zijn. Maar als je voor langere tijd weg zult gaan, is een kwalitatief goede backpack echt wel noodzakelijk. Reis je veel “Back to basic” ? Let er dan op hoeveel zakken/ vakjes, extra sluitingen, banden en opbergvakjes je tas heeft. Indien van toepassing kan een “poncho”/ regenhoes voor je backpack ook zeer nuttig zijn.

Kijk voor meer en uitgebreide tips eens op onze pagina over de Backpack. Of bekijk onze andere praktische reistips.
Hierin staan nog meer nuttige tips vermeld en vind je een filmpje over het dragen van je rugzak.

Fijne reis…