Reizen met een beetje extra hulp

5/5 - (1 stemmen)

Reizen anno 2015 is natuurlijk niet te vergelijken met 10 jaar geleden. Stond je vroeger nog te stuntelen met een landkaart, droeg je in je tas minimaal 10 wegwerpcamera’s ( je weet wel, die klik en draai dingen ) of kilo’s boeken om de tijd te doden, was je aangewezen op de telefooncellen en kon je enkel je email controleren in een internetcafé. Tegenwoordig heb je genoeg reishulpmiddelen om je reis een stuk aangenamer te maken.

Lang leve de mobiele eenheid

Wie heeft er tegenwoordig nou niet een mobiel op zak. En natuurlijk gaat hij ook mee op reis. Buiten het feit dat je tegenwoordig online kan bellen, heeft een mobiel nog meer voordelen. Je camera altijd bij de hand, je email onbeperkt kunnen lezen. ( in de meeste hotels e.d. is er een gratig Wi-Fi service en je kunt allemaal handige reis apps downloaden.

Zo heb je er bijvoorbeeld:

  • Eentje om snel geld om te kunnen rekenen.
  • Een app. waarop je je route kunt vastleggen en je hotel dus altijd weer kunt terugvinden en
  • Een app. voor al je financiële zaken, zodat je ook op reis onverwachte uitgaves het hoofd kunt bieden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer nuttige apps die je reis eenvoudiger kunnen maken, zoals een kompas, wereldklok en nog veel meer.

Tablet of I- Pad

Tegenwoordig wordt er ook vaak een tablet/ IPad meegenomen op reis. Een reisverzekering hiervoor afsluiten kan dan wel nuttig zijn, voor het geval je buit gestolen wordt. Op een tablet/ IPad kun je met gemak een aantal boeken downloaden. Dat scheelt een hoop ruimte in je rugzak en je hebt leuk vermaak tijdens het wachten met bijvoorbeeld een tussenstop met het vliegtuig. Je kunt voordat je op reis gaat offline muziek downloaden. Zo heb je altijd een gezellig muziekje bij je.

Op een tablet/ IPad kun je ook gemakkelijk online tickets boeken. Zo heb je meer reis vrijheid. Vaak kun je een gekocht ticket downloaden of je laat het uitprinten bij de receptie van je hotel en/ of loopt even gezellig ouderwets langs een internetcafé. Bedenk wel dat je betaald voor het Wi-Fi gebruik daar, terwijl het in je hotel vaak gratis is.  

Op je tablet/ IPad kun je ook al je papieren en gegevens downloaden. Mocht je onverhoopt je reisdocumenten of andere belangrijke informatie nodig hebben, dan heb je deze altijd binnen handbereik. Voordeel in verhouding met de papieren versies is dat deze minder snel zullen natregenen in je broekzak. Een goede cover voor je speeltje is dan ook een must.

Tip: koop een onopvallende cover. Zo wordt het iets minder aantrekkelijk om deze te stelen.

Camera

Natuurlijk kun je foto’s maken met je mobiel, maar voor de echte mooie exemplaren wil je toch wel een beetje kwaliteit hebben. Nu hoef je tegenwoordig geen camera’s meer aan te schaffen met enorme lenzen. De meeste eenvoudige digitale camera’s hebben optimale zoom functies en zijn een stuk lichter in gewicht. Neem altijd een extra sd- kaartje mee. Zo hoef je je nooit druk te maken over het aantal foto’s die je kunt maken. Daarnaast weet je zeker dat een deel van je foto’s veilig is opgeborgen, mocht je camera gestolen worden. Ook kun je met sommige camera’s met Wi-Fi functie je foto’s direct overbrengen naar je tablet en zo deze via bijvoorbeeld de mail vast veilig naar huis sturen.

Een multifunctionele stappenteller

Deze stappenteller meet naast het aantal stappen ook de afstand, hartslag en de verbrande calorieën. Vaak gedragen als armband of horloge. Dit is extra leuk als je een trektocht gaat maken.
Andere handige gadgets zijn:

  • Externe boxen, Klein van stuk, maar ideaal voor een muziekje
  • Extra setje oordoppen
  • Glas beschermhoesje om vuil en krassen tegen te gaan

Ook aan te raden om mee te nemen op reis:

  • Een extra oplader
  • Je aankoopbewijs ( in geval van diefstal )
  • Goede covers en/ of opbergtasjes met goede sluitingen

Overige tips

Neem nooit je nieuwste en meest fijne gadgets mee op reis. In het buitenland kunnen deze altijd gestolen worden en in de meeste gevallen geld, kwijt is kwijt.
Ga niet uitgebreid fotograferen op plekken waar veiligheid niet gegarandeerd is. Je loopt het risico juist op te vallen
Zit je te wachten op een station? Kijk eerst goed om je heen voordat je uitgebreid je tablet gebruikt en/ of je boxen hierop aansluit.