Wat is jou reisbestemming?

Beoordeel deze post

Het is altijd een uitdaging om te kiezen. Waar gaan we/ ga ik naar toe op vakantie?
Lange of korte reis, hoeveel heb ik te besteden, wat voor reiziger ben ik? Zeker de laatste tijd met alle ontwikkelingen in de wereld, maakt de reiskeuze niet makkelijker. Wat is leuk, betaalbaar en veilig? Ontdek het zelf! In welk land ga ik vakantie vieren?

Wintersport

Jij houdt van avontuur! Waarschijnlijk ga je vaak op wintersportvakantie of zou je dat graag willen. Lekker skiën of snowboarden. De gangbare landen hiervoor zijn o.a. Zwitserland of Noorwegen. Maar heb je ook wel eens aan China gedacht? Yabuli International Alpine Ski Resort ligt dicht bij Russische grens en de provincie Heilongjiang. Yabuli heeft de langste run van Azië met 5 kilometer en heeft een gemiddelde sneeuwval van 50 cm per seizoen. Het skigebied omvat twee onderscheidende gebieden, namelijk het competitieve gebied en een gebied recreatief skiën. Het alpine skiën competitieve gebied bereikt een hoogte van wel 1.374 meter. Dit gedeelte biedt een uitstekende omgeving voor professionele skiërs. In het recreatieve skigebied, kun je relatief veilig voor de ontspanning skiën. Er is ook een Duitse ingebouwde glijbaan waar toeristen kunnen genieten van een glijtochtje vanaf de top van de besneeuwde berg.

Of wat dacht je van Tiffindell Ski Resort in Zuid- Afrika. In de maanden juni, juli en augustus kun je genieten van de ‘ magie van sneeuw ‘ in de hoogste Alpengebied van Zuid-Afrika. Tiffindell is een klein skigebied geschikt voor alle niveaus. Het enige skiresort van het land ligt in de zuidelijke Drakensbergen op de hellingen van de hoogste bergtop van Oostkaap. Bezoekers vinden hier 600 meter piste met leuke afdalingen.

Reizen met eigen vervoer

Jij houdt van reizen met eigen vervoer, lekker met de camper door Amerika of Australië. Opgaan in de natuur en genieten van de rust. Maar wist je dat je dichterbij ook van de natuur kan genieten. Schotland is een prachtig en groot land om met je camper te verkennen. Beroemd om zijn historische kastelen, traditionele Highland Games en prachtige Lochs. Ontdek de setting van wereldberoemde films, de plaats voor stijlvol winkelen en de perfecte locatie voor geweldige evenementen. Daarnaast bieden de kleine vissersdorpen en het uitzicht op eilanden in de verte veel rust en een prachtig uitzicht.

Of wat dacht je van een camperreis door het noordwestelijk deel van Rusland? Een bijzondere reis die van St. Petersburg naar Moermansk gaat over de M18 door het onbekend Karelië. Dit deel van Rusland heeft een rijke historie. Een historie die gaat over de oude kerken en kloosters op o.a. het Valaam en Kizhi eiland, maar ook over de Goelag strafkampen, de bouw van het Witte Zee kanaal en de Solovetsky archipel die nu op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

Zon, Zee en strand

Zon, zee en strand, dat is jou motto. Heerlijk ontspannen aan een parelwit strand, een beetje zwemmen, zonnen, een hapje eten en tot in de late uurtjes dansen in het maanlicht. O.a. Spanje, Maldiven en Ibiza zijn een van de meest populaire bestemmingen hiervoor. Maar als je nou eens wat anders wilt dan kunnen wij je aanraden om eens een bezoekje te brengen aan de mooie stranden in Tokio of Uruguay. De Emerald Beach is gelegen in Okinawa, Japan. Dit strand staat algemeen bekend als één van de beste strandbestemmingen in Japan. Het beroemde Charuaumi Aquarium vind je hier ook in de buurt.

Uruguay is eigenlijk het best bewaarde geheim van Zuid Amerika en zeer populair vanwege de prachtige stranden, heerlijk klimaat, een ontspannen sfeer en een gezellig nachtleven. Een van de meest mooie badplaatsen is Punta del Este, het Saint Tropez van Zuid Amerika met haar jachthaven, bruisende stadje en schitterende resorts.

Watersport

Jij bent een echte waterrat! Mooie koraalriffen ontdekken, zeekayaken, roeien, wake boarden, kite- en windsurfen, waterskiën en parasailing. Alles op het water is een uitdaging die je op vele mooie plekken kunt beoefenen. Prachtige plekken vind je o.a. in Egypte, het Caraïbische gebied en Bali of de Filipijnen. Ben je echt eraan toe om eens een ander watergebied te ontdekken? Ga dan eens naar het grootste zoetwatermeer ter wereld in Siberië. Hier ligt, in het Baikalmeer, het Olkhon Eiland. Op het Olkhon eiland vind je de Shamanka Rots. Deze heiligste rots geeft misschien wel de mooiste uitzichtplaats van het hele Baikalmeer. Je kunt aan het Baikelmeer kanoën, kajakken, waterskiën en duiken en in de winter worden er zelfs marathons op het ijs geschaatst. Maar je kunt ook langs de oever lange wandeltochten maken, rotsen beklimmen, paardrijden, sportvissen of mountainbiken.

Een andere fantastische waterlocatie is Italië. Lago di Bolsena is het grootste en schoonste vulkanische meer van Europa. Het meer is ontstaan in de krater van een uitgewerkte vulkaan. Het water is helder en fris. Dit komt voor een deel doordat het water aangevuld wordt vanuit bronnen die ontspringen in de oude vulkanische bodem van het meer, uitstekend voor watersportactiviteiten, zoals surfen, snorkelen, zeilen en kanoën of varen. In het meer liggen twee eilandjes Martana en Bisentina. Vanuit Bolsena en Capo di Monte vertrekt de rondvaart boot die langs beide eilandjes vaart.

Kunst en Cultuur

Jou voorkeur gaat uit naar kunst en cultuur. Historische monumenten bekijken, ruïnes ontdekken, de geschiedenis van het land leren kennen en een beetje ervaren hoe een “ander leven” eruit ziet. Wat zijn de lokale gerechten, welke muziek wordt er geluisterd? Elk land heeft natuurlijk zijn charme en overal valt wel iets nieuws te ontdekken. Historische bestemmingen zijn o.a. Venetië, Griekenland en Peru. De zeven wereld wonderen is met zijn erfgoedlijst een goede indicatie voor reisbestemmingen. Maar er zijn nog meer plekken te ontdekken. Wat dacht je van Kathmandu Vallei in Nepal. Deze vallei bestaat uit de drie oude steden, Kathmandu, Patan en Bhaktapur. De drie steden huisvesten zeven UNESCO Werelderfgoed heiligdommen die samen worden vermeld als een UNESCO World Heritage Site (Cultuur). De vallei is ook de thuisbasis van honderden andere prachtige monumenten, sculpturen, artistieke tempels en prachtige kunst.

Of wat dacht je van de mooiste steden van Nicaragua, León, de belangrijkste universiteitsstad en het culturele centrum van Nicaragua. De stad telt meer dan 20 kerkjes in verschillende bouwstijlen en kleuren. De mooiste kerken zijn de Calvario Kerk, de Laborío Kerk en La Recolección in Barok stijl. De Kathedraal van León is de grootste van Midden-Amerika verder staat de stad bomvol met religieuze kunstwerken en vele musea. Iedere cultuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen.