Waarom Backpacken zo leuk is

Beoordeel deze post

Backpacken is vandaag de dag een bekend fenomeen. Bijna iedereen kent wel iemand die voor korte of langere tijd is gaan of wezen backpacken. Backpacken is leuk, avontuurlijk en bovenal leerzaam. Je leert veel over andere culturen, maar vooral ook over jezelf.

Backpacken is reizen met volledige vrijheid, het verkennen van een deel van de wereld dat jij wilt en de keuze is enorm uitgebreid. Je kunt kiezen voor één van de historische steden in Europa of je zoekt het verder weg en gaat richting de levendige stranden van Australië. Waar je ook heen gaat, er is een schat aan ervaringen om te ontdekken.
Noord-Amerika heeft een aantal van de meest iconische steden en nationale parken in de hele wereld, terwijl Europa ongelofelijk veel geschiedenis en cultuur heeft te bieden. En dat in ons relatief kleine continent. Azië is een populair werelddeel om te backpacken waar je veel verschillen vind in de landen. India en Thailand zijn beide landen met totaal verschillende culturele ervaringen.

aussie

Backpacken is een geweldige manier om de verre uithoeken van de wereld te verkennen. Het kan soms lastig zijn om daadwerkelijk op een plek te arriveren, maar het is altijd de moeite waard, spannend en een onvergetelijk avontuur.

Redenen om te gaan backpacken

  1. Backpacken kan je een compleet gevoel geven van vrijheid. Je hoeft alleen maar voor jezelf te zorgen. Wil jij een dagje op het strand hangen, dan doe je dat gewoon. Wil je toevallig een paar dagen feesten en ben je op de juiste plaats daarvoor, dan kan je dat ook doen. Je bent je eigen baas op reis!
  2. Je kunt de populaire toeristische routes in Europa, Azië of Amerika volgen, maar de grootste avonturen bevinden zich buiten de gebaande paden. Er zijn nog steeds plekken te vinden waar het bijzonder is dat er een westerling loopt en je zal dan ook veel bekijks krijgen. Veel mensen zullen met je willen praten om hun Engels te oefenen of om gewoon meer te weten te komen over jou.
  3. Backpacken geeft je de mogelijkheid om de wereld te ontdekken. Als je langer op reis bent zal je misschien gebruik maken van slaapzalen. Hier ontmoet je veel nieuwe mensen en misschien wel een tijdelijke reisgenoot.
  4. Backpackers leven in principe van dag tot dag. Vaak is er alleen een datum bekend waarop er een terug vlucht naar bijv. huis is geboekt of van een volgende bestemming. Wil je toevallig nog iets in het noorden van een land beleven en/of bewonderen omdat je van andere reizigers hebt gehoord dat daar iets bijzonders te doen is. Je koopt een bus of treinkaartje en je reist die kant op.
  5. Backpackers gaan op avontuur. Elke keer met hun rugzak naar de luchthaven, het busstation of zelfs te voet op straat. Je ziet, ervaart op elke reis bijzondere, mooie en minder leuke dingen die uiteindelijk je onvergetelijke en mooie herinneringen maken aan een bijzondere reis.
  6. Backpackers verblijven vaak in hostels, niet alleen omdat het goedkoop is, maar ook omdat het vaak gezellig is. Je leert je veel verschillende mensen kennen en krijgt extra reisinformatie, die je dan weer kan gebruiken. Of je hoort dingen die jij ook leuk zou vinden om te doen.
  7. Daarnaast kun je een beetje je talenknobbel uitbreiden. Je leert een hoop bij over andere gebruiken, rituelen, normen en waarden, geloofsovertuigingen en verschillende levensinstellingen
  8. Backpacken verhoogd je zelfvertrouwen. Voor veel mensen geeft backpacken een boost aan het zelfvertrouwen. Je bent op jezelf aangewezen en zal zelfstandig je zaakjes moet regelen. Van backpacken wordt je ook zelfstandiger, je moet je eigen slaapplek zoeken, je legt zelf contact met medereizigers en je zal zelf voor je eten moeten zorgen. Alles wat er geregeld moet worden zal je zelf moeten doen.
  9. Je waardeert meer wat je thuis allemaal hebt. Er zijn genoeg landen in de wereld waar mensen het minder goed hebben als wij. Je zal ontdekken dat deze mensen die veel minder hebben ook gelukkig kunnen zijn.
  10. Je zal bijzondere gerechten ontdekken. De ene zal je heerlijk vinden terwijl je van de ander zal gruwelen. Het is niet altijd verstandig, als je iets hebt gegeten, om uit te zoeken wat het nu eigenlijk was. Soms kun je dat maar beter niet weten of wensen dat je het nooit had geweten.

Elke land heeft zijn eigen cultuur. Soms zal je hierin moeten aanpassen, andere keren ervaar je de cultuur van het land op straat of in de omgang met mensen. Cultuur van het land maakt elk land op zijn eigen manier bijzonder en uniek.