Backpack Selfies

Beoordeel deze post

Tegenwoordig is het erg populair. Jezelf fotograferen bij alle leuke, mooie, geweldige en dwaze plekken. Als je gaat reizen wil je alle momenten vastleggen, zodat je niets kan vergeten van je reis en al je mooie herinneringen vereeuwigd zijn. Wie wil dat nou niet?

De gevaren die op de loer liggen.

Je staat voor het mooiste Ford ter wereld en wilt dit moment van jezelf en je reisgenootje vastleggen. Tegenwoordig hoef je niet meer aan een vreemde buitenstaander in gebrekkig Engels te vragen of hij/ zij een foto van jullie maakt. Je weet tenslotte nooit aan wie je jou kostbare telefoon of camera uitleent. Voor hetzelfde geld gaan ze er keihard vandoor met jou mooie apparatuur. Dus je maakt een selfie. Sommigen hebben daar zelfs een mooi hulp/ verlengstuk voor.

Maar bedenk je wel dat je met jou mooie fotomaker ook een hoop bekijks kan trekken. Dat kunnen absoluut vrolijke medereizigers zijn, die grinniken om jullie dwaze selfie acties, maar dat kunnen ook potentiele zakkenrollers zijn die jou nauwlettend in de gaten houden, waar je je kostbare spullen weer opbergt en wat voor type/ soort/ merk telefoon / camera en/of iPad je bij je draagt. Zij zullen een moment van onoplettendheid afwachten en dan toeslaan.

Houdt je omgeving goed in de gaten. Zeker op toeristische plaatsen en arme steden is het niet verstandig teveel met je kostbaarheden rond te zwaaien.

Nog meer tips

Als je voor langere tijd op reis gaat is het verstandig om meerdere geheugenkaartjes mee te nemen. Je maakt uiteraard ontzettend veel foto’s, dus wat extra opslagruimte is wel zo prettig. Daarnaast heb je wat foto’s achter de hand, mocht je beroofd worden of een virus aantreffen op de pc in het internetcafé, dan ben je niet direct alle dierbare reisfoto’s kwijt. Je kunt ook alle foto’s direct online laten synchroniseren en ze online opslaan. Hier zijn verschillende diensten voor.

Zorg, net als met je backpack, dat je niet teveel opvalt. Een knalroze hoes voor je mobiel/ camara / iPad met glimmende diamantjes is hartstikke mooi, maar ook erg opvallend voor mensen die het minder goed voor hebben met jou spullen.

Leukste selfie momenten

 • Met een wild dier in een Nationaal park
 • Op een terrasje met een drankje (compleet met getuite lippen )
 • Uitzicht over het water op de mooiste stranden
 • In/ naast een attractie in een attractiepark of andere avontuurlijke actiemomenten
 • Met de zonnebril op voor de Eifeltoren in Parijs of de Big Ben in Londen
 • Met je slapende reisgenoot
 • In/ bij / voor een vervoersmiddel zoals trein, boot, dier en/ of vliegtuig
 • Tijdens een bruisend feest
 • Bij een stukje mooie ongerepte natuur, waterval of bloemen
 • Met lokale bevolking en/ of een bekend persoon

Andere belangrijke plaatsen/ momenten

 1. Empire State Building in New York City
 2. Colosseum in Rome
 3. Taj Mahal in Agra
 4. Crand Canyon
 5. Voetbalstadion

Selfies kun je op veel verschillende manieren maken, met je mobiel met omdraai functie van je camera. Of je gebruikt een verlengstuk voor je camera/ mobiel. De zogeheten selfie stick oftewel een uitschuifbare stok. Overal kun je ze kopen en vandaag de dag hebben veel mensen een mooie selfie stick om nog betere foto’s te kunnen maken.

Ook hier kleeft een gevaar aan:

Tijdens zo’n selfie moment bestaat de wereld om je heen niet meer, want je bent in opperste concentratie om jezelf zo gunstig mogelijk op de kiek te zetten. Dit gaat dus ook wel eens mis.

Bijvoorbeeld in Siberië, toen een dronken man een selfie op het spoor wilde maken en vervolgens werd overreden door een trein. Of iets vergelijkbaars in India, waar drie studentes aan hun einde kwamen toen ze een selfie wilden maken voor een rijdende trein.

Ook kun je jezelf en omstanders er flink mee verwonden als je niet oplet. Wat dacht je van een gevaar zit in een klein hoekje. Je wilt niet per ongeluk iemand verwonden of per ongeluk iets stuk maken voor een mooi plaatje. De selfie stick is op sommige plekken in Nederland zelfs al verboden, zoals tijdens grote evenementen en festivals.

Selfies maken is dus leuk, maar pas ook goed op voor jezelf, je bezittingen en natuurlijk je medemens en omgeving.