10 bijzondere backpack bestemmingen

Beoordeel deze post

Zoek de grenzen op.. Een backpack vakantie is een ontdekkingstocht. Maar wat als er op jouw vakantiebestemming nog honderden andere backpackers rondstruinen, met dezelfde reisgids in de hand? Voelt het dan nog steeds als een ontdekkingsreis? Wij gingen van de gebaande paden af en zochten voor jou 10 onontdekte schatten uit, die minstens net zo mooi zijn als het populaire Bali, Phuket of Sydney

Chachpoyas, Peru

Chachapoyas is een stad gelegen in het noorden van Peru. De inwoners worden ook wel “de mensen van de wolken” genoemd, omdat het stadje omringd wordt door een hooggelegen nevelwoud. Chachapoyas vormde vroeger een belangrijke handelsbasis, van waaruit diverse jungle-kust routes liepen. Deze koloniale nederzetting is tegenwoordig een gezellige marktstad, waar de handel nog steeds een belangrijke plaats in het dagelijks leven inneemt. De ruïnes vormen zichtbare herinneringen aan de tijd van de Spaanse veroveringen. Alhoewel deze meerdere malen zijn geplunderd door schatzoekers en grafrovers, staan sommige nog fier overeind. Vanaf diverse observatiepunten geniet je van prachtige vergezichten over de vallei. In het plaatselijke museum vindt je de archeologische vondsten, waaronder goed bewaarde mummies.

Choquequirao, Peru

In het zuiden van Peru vind je het Choquequirao Archaeological Park. In dit archeologische reservaat zijn de resten te vinden van een oude Inca beschaving. Het is niet heel verwonderlijk dat men Choquequirao ook wel het zusje van Machu Picchu noemt. Maar waar de grote toeristische trekpleister jaarlijks miljoenen bezoekers trekt, blijft het hier tot op heden nog aardig stil. De reis ernaartoe is dan ook wel een behoorlijk avontuur. Maar de beloning is groot als je verloren stad bezoekt. De regering van Peru heeft grootste planen om van dit park minstens net zo’n grote sensatie te maken als Machu Picchu en er worden miljoenen geïnvesteerd in de aanleg van een kabelbaan, een vliegveld, geasfalteerde wegen en internationale hotels. Wil je dus nog even deze plek voor jezelf hebben? Bezoek dan snel dit prachtige park.

Thalpe, Sri Lanka

Sri Lanka is een populaire bestemming voor backpackers. Maar waar de meeste globetrotters kiezen voor Colombo, Ella en Negombo, bevelen wij toch eerder het beeldschone Thalpe aan. Hier vindt je nog prachtige ongerepte stranden die niet vol staan met strandtenten en commerciële hotels. Er is hier niet heel veel te doen behalve wandelen, fietsen, eten en lekker luieren. Je kunt ook een local vragen of je zijn vishengel mag lenen voor een paar uurtjes vissen. Wil je even een pauze inlassen tijdens je backpack-avontuur? Strijk dan even neer in dit paradijs.

Koh Lanta, Thailand

Er is op Koh Lanta geen bruisend uitgaansleven en daarom slaan de meeste backpackers dit eiland liever over. Zonde, want dit prachtige eiland heeft zoveel te bieden. Het is op het eiland vrij rustig, vergeleken met bijvoorbeeld Phuket en Railay. Je hebt hier echter wel parelwitte stranden met uitkijk op de helderblauwe Andamanse zee. Je kunt hier duiken en snorkelen in grotten en een hapje eten in het kleine restaurantje op het strand. Bezoek ook Mu Koh Lanta National Park, met de prachtige witte vuurtoren. Maar pas op voor de grijpgrage aapjes.

Monsanto, Portugal

In Monsanto waan je je even in een scene van de blockbuster Lord of the rings. Op de berg Monsanto hebben de inwoners hun huizen gebouwd in en tussen de enorme keien op een steile helling. Het stadje is geheel opgebouwd uit graniet en lijkt daardoor bijna één met de berg. In Monsanto ga je even terug in de tijd. Veel bewoners dragen nog traditionele klederdracht en pakezels zijn hier het gebruikelijke vervoersmiddel. Het charmante dorpje fungeert als een levend museum. Je zal je ogen uitkijken tijdens een wandeling door dit dorpje. Je kunt er kappelletjes en kerkjes bezoeken en genieten van een prachtig uitzicht.

Sulawesi, Indonesië

Sulawesi wordt lang niet zo druk bezocht als de andere Indonesische eilanden zoals Java, Bali en Sumatra. Toch heeft dit grote eiland ontzettend veel te bieden om jouw backpack trip onvergetelijk te maken. Het eiland loopt niet over van de toeristen en daarom zijn accommodaties hier nog heel betaalbaar. Je kunt hier duiken bij Lembeh, De Lokon vulkaan bewonderen en honderden vleermuizen spotten in Watansoppeng, ook wel bekend als Bat City. Daarnaast zijn er nog heel veel andere bezienswaardigheden te bezoeken en activiteiten te ondernemen, dus als je van plan bent om dit eiland te bezoeken, trek er dan maar een paar dagen voor uit.

La juderia de Cordoba, Andalusië

Nu is Andalusië sowieso een backpacker paradijs, maar één plekje moet je zeker bezocht hebben. Al is het maar om even weg te zijn van alle drukte. In de warmste stad van Europa vind je een joodse wijk genaamd La Juderia, die een plaatsje heeft verdient op de UNESCO- Werelderfgoedlijst. Tijdens een wandeling door dit oude gedeelte van de stad, kun je de best bewaarde restanten van de Gouden Eeuw aanschouwen. Destijds woonden hier de Christenen, de Moren en de Joden gemoedelijk naast elkaar. Je kunt dwalen door oude straatjes en prachtige oude monumenten bewonderen.

Luang Prabang, Laos

Laos is één van de dunbevolktste landen in Azië. Hier vind je dan ook geen grote steden die zo’n magnetische werking hebben op toeristen. Bezoekers zijn nog niet heel lang welkom in Laos en dat is te merken. Backpackers lopen hier niet overal rond, zoals dat in China en Thailand het geval is. In de oude koningsstad genaamd Luang Prabang zal je direct gecharmeerd zijn van de smalle straatjes, sierlijke tempels en prachtige natuur. De architectuur is een mix van Indonesische en Franse invloeden, wat de stad een bijzondere uitstraling geeft.

Transsylvanië, Roemenië

Bij Transsylvanië denk je waarschijnlijk aan vampiers, weerwolven en duistere kastelen. Alhoewel de mythe van Dracula hier nog dankbaar levendig wordt gehouden heeft deze Roemeense regio nog veel meer te bieden. Je vind hier prachtige boslandschappen en kleurrijke bloemenweides. De huisjes vormen samen dorpjes die iets weg hebben van een Duitse nederzetting, vanwege de hulp van Duitse koopmannen tijdens een oorlog met de Turken en Tataren in de 12e eeuw. In Transsylvanië kun je diverse musea bezoeken, waaronder een aantal Dracula gerelateerde attracties uiteraard. Daarnaast kun je heerlijk relaxen in de medicinale baden vlakbij Sibiu of de vulkanische sauna van Covasna.

De Lofoten, Noorwegen

De Noorse eilandengroep De Lofoten beschikken over een prachtige natuur en walvisrijke wateren. Met een beetje geluk zie je voor de kust een orka of een bultrug jagen op een lekker hapje. Je kunt je backpackreis op de Lofoten onderbreken door een middagje raften in de Tjollfjord of voor een zeearendsafari bij Opplevelser. Verder kun je hier deelnamen aan talloze andere sportieve activiteiten, waaronder kajakken, vissen, golfen en fietsen. De groene natuur en het helderblauwe water zijn een ideale combinatie voor een aantal mooie plaatjes in je fotoboek.