Goed verzekerd op reis

Beoordeel deze post

Wanneer je op vakantie gaat is het altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een backpack vakantie is relatief gezien nog risicovoller en daarom is het raadzaam om voor aanvang van je reis een goede verzekering hiervoor af te sluiten. Er zijn diverse zorgverzekeraars die speciale reisverzekeringen voor backpackers in het assortiment hebben. Met een backpackers reisverzekering ga je goed verzekerd op reis.

Speciale backpack verzekering

Een backpack reis verschilt in meerdere opzichten van een normale vakantie. Ten eerste duurt een backpack avontuur gemiddeld langer dan een gewone strand- of wintersportvakantie. De meeste backpackers zijn zeker langer dan een maand van huis weg.
Met een normale doorlopende reisverzekering zit je vaak vast aan een maximale reisduur, dus kun je daar niet je hele vakantie aanspraak op maken. Bovendien is het bij de meeste verzekeringen niet mogelijk om een betaald baantje aan te nemen tijdens je trip. Iets wat veel backpackers wel doen om de rest van hun reis te kunnen bekostigen.
Daarom hebben veel zorgverzekeraars nu een backpackers reisverzekering in het pakket zitten. Met deze speciale reisverzekering heb je een verzekering die beter aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Verschil met reguliere reisverzekering

Je gaat waarschijnlijk een onvergetelijk avontuur tegemoet. Een avontuur is nooit zonder risico’s. Door veel bekende risico’s af te dekken, zoals diefstal, verlies of medische bijstand bij kleine ongelukken, ga je beter voorbereid op reis. Natuurlijk worden deze kosten ook gedekt bij een reguliere reisverzekering, maar backpack verzekeringen bieden je nog meer voordeel. Zo is een backpackers reisverzekering veel flexibeler dan een normale verzekering. Als je besluit om je reis te verlengen dan kun je de verzekering langer laten doorlopen. Maar ook als je eerder terug wilt komen dan gepland, is het in veel gevallen mogelijk om een deel van je premie terug te krijgen.
Veel backpackers gaan tijdens hun reis werken om een extra zakcentje te verdienen voor de reis. Omdat je natuurlijk van te voren niet altijd weet wat voor baantje dat is, kun je hier altijd tijdens je reis een extra verzekering bij afsluiten, zoals een extra dekking voor risico verhogende werkzaamheden.
Het allerbelangrijkste is dat je met een backpackers reisverzekering kunt genieten van een wereldwijde dekking. Je weet immers nooit waar je reis jouw naartoe brengt.

Extra opties

Net als bij reguliere verzekeringen is het bij een reisverzekering voor backpackers ook mogelijk om het standaard pakket uit te breiden. Voorbeelden van opties die je kunt bijverzekeren zijn;

  • Bagage

Omdat je als backpacker al je bagage met je meedraagt is het natuurlijk extra diefstalgevoelig. Bovendien is de kans dat je iets waardevols verliest groter als je het continu bij je hebt. Je kunt bij je reisverzekering daarom je bagage extra meeverzekeren. Je bagage is niet alleen verzekerd bij diefstal en verlies, maar ook bij beschadiging.

  • Rechtsbijstand

Het zal je maar gebeuren. Je raakt plotseling verwikkeld in een vervelend conflict. Juridische bijstand kan zeer prijzig zijn, zeker wanneer je in het buitenland bent. Met een extra rechtsbijstand clausule kun je gebruik maken van juridische hulp in het buitenland.

  • Ongevallen

Je kunt ongevallen meeverzekeren bij je reisverzekering voor als je risicovolle activiteiten gaat ondernemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bungeejumpen of parachutespringen. Sommige bijbaantjes brengen ook iets meer risico met zich mee, zoals een bijbaan als elektricien of werken met wilde dieren.

Tips bij het afsluiten

Met een backpackers reisverzekering ga je goed voorbereid op reis. Graag geven wij je nog een aantal tips mee voor het afsluiten van je reisverzekering. Zorg ervoor dat je grote risico’s hebt gedekt, maar waak er ook voor dat je geen dubbele dekkingen hebt. Kijk goed in je polis waar jouw huidige verzekering voldoet en waar je tijdens je reis mogelijk behoefte aan hebt.

Kies voor een reis binnen Europa voor een reisverzekering met Europadekking.
Reis je buiten Europa? Dan heb je een reisverzekering met werelddekking nodig.
Om problemen te voorkomen met repatriëring is het verstandig als de rest van je reisgezelschap ook goed is verzekerd. Nog een belangrijke tip die wij je willen meegeven is dat je bij je zorgverzekeraar moet aangeven of je in het buitenland een bijbaantje wilt nemen. Dit kan namelijk invloed hebben op je premie.
Tot slot is het handig om te weten dat je een zorgverzekering niet zomaar kunt opzeggen. Het hebben van een basiszorgverzekering is namelijk voor alle inwoners van Nederland verplicht. Hiervoor dien je toestemming aan te vragen bij je huidige zorgverzekeraar. In de voorwaarden van je verzekeringsmaatschappij kun je erachter komen hoe dat in zijn werk gaat. Zorg er ook voor dat je om een schriftelijke bevestiging vraagt voor de opzegging.

Met een goede backpackers reisverzekering afgestemd op jouw behoeften kun je pas echt gaan genieten van je reis.