De voordelen van een ‘Around the world’ ticket

Beoordeel deze post

Ben je van plan om een backpack reis te maken en ligt je reis nog niet helemaal vast? Dan kan het de moeite waard zijn om een zogenaamd Around the world ticket te boeken. Met een Around the world ticket kun je werkelijk de hele wereld ontdekken. Het geeft je de ultieme vrijheid van een wereldreiziger. Zo’n wereldticket is relatief goedkoper dan wanneer je losse tickets zou reserveren en het geeft je wellicht net dat kleine beetje extra motivatie om de wereld rond te gaan.

Wat is een Around the world ticket precies?

Verschillende vliegtuigmaatschappijen en reisorganisaties hebben wereldtickets in het assortiment zitten. Een Around the world ticket boek je bij één luchtvaartmaatschappij en biedt je de kans om van te voren uit te zoeken welke bestemmingen je persé wilt aandoen. Het wereldticket betekent dus niet dat je op de bonnefooi de wereld rondtrekt. Er gaat wel degelijk een grondige planning aan vooraf. Maar het mooie van een Around the world ticket is dat je niet gebonden bent aan één land of continent. Je kunt letterlijk en figuurlijk je horizon verbreden, want met zo’n ticket ligt de hele wereld voor je open. De luchtvaartmaatschappij waar jij je ticket boekt, daar zal jij de rest van je vakantie mee reizen. Je kunt dus niet van de ene naar de andere vliegtuigmaatschappij overstappen omdat jou dat beter uitkomt. Je kunt enkel gebruik maken van de vluchten van de door jouw gekozen maatschappij en eventueel bedrijven waar ze een alliantie mee hebben.

Hoe boek je een wereldticket?

Je kunt van te voren online de verschillende aanbieders opzoeken die wereldtickets in het assortiment hebben. Er zijn zowel zakelijke wereldtickets als Around the world tickets voor reizigers zoals jij. Bij de door jou gekozen luchtvaartmaatschappij kies je vervolgens uit het tijdsbestek van je reis en welke bestemmingen je wilt bezoeken. Deze gegevens bepalen de uiteindelijke prijs van je ticket. Vaak is de prijs afhankelijk van het aantal kilometers dat je maakt. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen kun je kiezen uit ruim 1000 reisbestemmingen in een tijdsbestek van ongeveer een jaar. Tijdens je reis kun je enkele tussenstops maken. Denk je dat je aan één jaar niet genoeg hebt? Dan kun je vaak tegen een meerprijs je reis verlengen. De luchtvaartmaatschappijen willen wel graag dat je één bepaalde richting op reist. Kris kras de wereld overgaan, wordt meestal minder gewaardeerd. Er wordt je dan ook meestal gevraagd in welke richting je gaat reizen. Dit moet je aangeven bij het boeken van je ticket.

Voordelen van wereldtickets

Het boeken van een wereldticket heeft enkele voordelen. Zoals gezegd geeft het je de kans om meer van de wereld te zien dan wanneer je bijvoorbeeld alleen zou kiezen voor één continent als eindbestemming. Je ontdekt zo zelf de verschillende culturen die deze wereld rijk is. Daarnaast heeft een Around the world ticket nog enkele andere voordelen. Wij noemen er een paar;

Een Around the world ticket is relatief goedkoper dan het boeken van losse tickets

Met een around the world ticket heb je een georganiseerde reis, waarbij jij het tempo mag bepalen. Bij het aanvragen van een wereldticket krijg je je eigen reisadviseur toegewezen die je voorziet van handige adviezen om jouw reis zo optimaal mogelijk te kunnen benutten. Je kunt kiezen uit ruim duizend eindbestemmingen in meer dan 170 landen, je kunt zelf het aantal tussenstops bepalen en The sky is the limit! Je hebt veel minder reisbeperkingen, waardoor je veel meer van de wereld kunt zien.

Lang reizen

Een wereldticket is misschien goedkoper dan het boeken van losse tickets, maar blijft wel een dure aangelegenheid. Een Around the world ticket is dan ook wel aan te raden als je van plan bent om voor langere tijd te backpacken. Voor bijvoorbeeld twee maanden vakantie is het ticket simpelweg te prijzig. Vind je de beperkingen van een wereldticket vervelend? Er zijn enkele reisorganisaties die flexibeler zijn. Die stellen bijvoorbeeld niet dat je slechts in één richting mag reizen of bieden je de mogelijkheid om tussentijds je reis te wijzigen door het toevoegen van extra tussenstops of het wijzigen van je retourvlucht. Let er wel op dat deze tickets dus wel duurder zijn dan de standaard Around the world tickets. Het ligt er dus helemaal aan welk budget jij hebt voor jouw ontdekkingsreis.