Backpackers ontmoeten

Beoordeel deze post

Hoe ontmoet je andere backpackers? Voor duizenden Nederlanders is een wereldreis een grote droom. Zo kiezen veel jongeren ervoor om na de middelbare school een tussenjaar te nemen. Met veel energie en enthousiasme vertrekken ze naar verre oorden als Thailand, Australië en Cambodja. Backpacken is het avontuur van je leven. Aan de andere kant kan Samen of alleen reizen soms erg eenzaam zijn. Soms heb je steun en gezelschap nodig van andere backpackers. Hoe ontmoet je die andere backpackers eigenlijk?

Op avontuur aan de andere kant van de wereld

Daar sta je dan, bepakt en bezakt op het vliegveld. Na het afscheid van familie en vrienden ben je er klaar voor om onvergetelijke indrukken op te doen. Backpacken is de ultieme manier om uit je comfort zone te stappen. De vertrouwde woonplek wordt verruild voor een maandenlange reis duizenden kilometers verderop. Denk bijvoorbeeld aan prachtige Zuid-Amerikaanse bestemmingen als Guatemala en Nicaragua. Of misschien heb je altijd al gedroomd van een reis naar Peru of Nepal. Op deze plekken krijg je te maken met totaal andere gewoontes en tradities. Misschien spreken de inwoners wel een taal die je onbekend in de oren klinkt. Om maar niet te spreken over de totaal onbekende valuta die je in handen krijgt. In dit soort situaties is het backpacken een flinke uitdaging. Je zult je immers zelf moeten redden in verre oorden. Stel dat mensen geen Engels spreken, hoe vraag je dan de weg in het Nepalees? Misschien stelt het je gerust dat tientallen andere wereldreizigers je voor zijn gegaan. Het is daarom ontzettend fijn om bepaalde ervaringen te kunnen delen.

Een open en sociale houding

Door een aantal stappen te nemen kun je gemakkelijk andere backpackers ontmoeten. Misschien klinkt het voor de hand liggend maar het is ontzettend belangrijk om open te staan voor nieuwe contacten. Met een beetje de kat uit de boom kijken is niets mis. Het houdt je alert en zorgt ervoor dat je geen onbesuisde beslissingen neemt. Aan de andere bemoeilijkt afstandelijkheid en verlegenheid het contact met andere reizigers. Besef dat zij in hetzelfde schuitje zitten als jij. Aarzel dus niet om andere backpackers aan te spreken op plekken als een restaurant, bar, hostel of misschien wel het openbaar vervoer. Backpackers staan over het algemeen bekend als zeer sociaal en open. Meestal is het dus niet moeilijk om een gesprekje aan te knopen met die ene jongen met de grote rugzak of dat meisje met een kaart in haar hand. Misschien kun je elkaar wel van goede tips voorzien. Of verken je een middag samen het bruisende Bangkok, Jakarta of een andere bestemming.

Overnacht in een hostel

Backpackers komen elkaar tegen op allerlei plekken. De meeste van hen overnachten in een hostel. Dit is dan ook een uitstekende plek om ervaringen uit te wisselen en om elkaar van goede tips te voorzien. Bovendien kom in hostels ongetwijfeld andere backpackers tegen die ook alleen reizen. Of sluit je aan bij een grote groep, en deel al je fantastische reisverhalen met elkaar. Een van de populairste Thaise bestemmingen voor backpackers is Khao San Road. Sterker nog, deze zeer toeristische straat wordt gezien als dé hotspot voor backpackers. Op Khao San Road kun je voor een zeer goedkope overnachting terecht in tientallen hostels voor backpackers. Zo verblijven veel jongeren al voor 7 euro per nacht in het simpele, maar uitstekend onderhouden Oasis Hotel. Zo hou je genoeg geld over om met andere backpackers een keer gezellig een hapje en een drankje te doen.

Ontmoet lokale bewoners en backpackers via couchsurfing

Steeds meer backpackers besluiten een overnachting in een hostel te verruilen voor het fenomeen couchsurfing. Hierbij boek je een verblijf bij een lokale bewoner. Het is de ideale manier om de lokale cultuur en taal in korte tijd beter te leren kennen. De bewoners zullen het ongetwijfeld waarderen wanneer je de moeite doet om hun taal te leren. Waarschijnlijk geven ze je dan met je plezier goede tips voor de reis. De website Couchsurfing.com organiseert regelmatig ontmoetingen in een stad voor backpackers en lokale bewoners. Sluit je aan bij de groep, en ontdek samen alle bezienswaardigheden van de stad.

Neem deel aan activiteiten en excursies.

Overnachten in een hostel of couchsurfing zijn uiteraard niet de enige manieren om andere backpackers te ontmoeten. Een tip is om deel te nemen aan excursies of activiteiten in het land. Tijdens een stadstour of spannende tocht door de jungle kun je gemakkelijk een praatje beginnen met een andere backpacker. Of verruil spannende activiteiten eens voor een kookcursus waar je met zijn allen smult van exotische gerechten. Het samen bereiden van lekkere maaltijden schept een band. Dit soort kookcursussen worden bijvoorbeeld vaak aangeboden in Azië, zoals de Thaise hoofdstad Bangkok. Sommige hostels organiseren bovendien regelmatig leuke activiteiten. Zo kun je in het Australische hostel Aquarius Backpackers Motel deelnemen aan een pubquiz. Laat aan andere reizigers zien hoeveel kennis je in huis hebt, en beleef samen een geweldige tijd.

Ontmoet andere reizigers via de Backpackr app

Tegenwoordig is het ontmoeten van andere reizigers gemakkelijker dan ooit dankzij de Backpack app. Deze kun je op de iPhone installeren voor plekken over de hele wereld. Op deze app vul je je huidige locatie in. Vervolgens zie je waar andere backpackers zich bevinden. Daarnaast is het erg handig dat je in een speciaal deel van de app eventuele vragen aan andere backpackers kunt stellen. Deze moderne manier van communiceren is dus de ideale manier om je sociale netwerk uit te breiden. Misschien ontmoet je dankzij de Backpackr app wel de vrienden van je leven. Ook hier geldt de tip dat een open houding het belangrijkste is voor sociaal contact. Alleen de app is niet voldoende, maar het helpt je zeker op weg tijdens je reis.