Interessante bezienswaardigheden in Europa

Het bezoeken van interessante bezienswaardigheden hoort bij een mooie reis.

5/5 - (4 stemmen)

Het bezoeken van interessante bezienswaardigheden hoort bij een mooie reis. Tijdens het backpacken zul je ongetwijfeld tientallen interessante gebouwen en monumenten tegenkomen. Daarvoor hoef je het echt niet ver weg te zoeken, want Europa is een prachtig continent om te verkennen. Een overzicht van enkele indrukwekkende bezienswaardigheden in Europa.

Bezienswaardigheden Duitsland

Het samenstellen van een top 10 aan bezienswaardigheden in Europa is haast een onmogelijke opgave, omdat er op ons continent zoveel moois te zien is. En dat op slechts een paar uur vliegen vanaf Nederland. Bewonder in ons buurland Duitsland bijvoorbeeld de Reichstag, de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie. Al deze bezienswaardigheden herinneren aan het roerige verleden van Duitsland. Zo vind je in het parlementsgebouw Reichtsag een interessante tentoonstelling over de geschiedenis van hoofdstad Berlijn.

De indrukwekkende Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie

De Brandenburger Tor is een indrukwekkende toegangspoort die zich heeft ontwikkeld tot een van de symbolen van Duitsland. Of bezoek net als honderden andere toeristen Checkpoint Charlie, en dompel je onder in het verhaal van de Koude Oorlog. Vlakbij Checkpoint Charlie vind je bovendien een interessant museum over Berlijn in de Koude Oorlog. Een stedentrip in Berlijn is dan ook zeer leerzaam en interessant.

Een schat aan cultuur en historie in België

Tijdens een Europa reis mag een bezoekje aan België en Frankrijk niet ontbreken op je planning. In deze landen verveel je je dankzij de vele interessante bezienswaardigheden namelijk geen moment. De Belgische steden Antwerpen, Brugge en Brussel herbergen  een schat aan cultuur en geschiedenis. Bewonder in het hart van Antwerpen bijvoorbeeld de 14e eeuwse Onze Lieve-Kathedraal, waar je binnenin prachtige fresco’s en beelden vindt. Minstens zo mooi is de Middeleeuwse kerk uit Brugge, waar je zelfs kunt genieten van een bourgondische maaltijd. Of leg in de hoofdstad Brussel de wereldberoemde Manneken Pis en het Atomium vast op de eeuwige plaat.

De wereldberoemde bezienswaardigheden van Frankrijk

Frankrijk is een ideale bestemming voor backpackers die zoeken naar mooi weer én interessante bezienswaardigheden. Sterker nog, sommige bezienswaardigheden uit deze landen behoren tot de bekendste ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan de Eifeltoren, de Notre Dame en het Louvre uit de Franse hoofdstad Parijs. Deze prachtige bezienswaardigheden moet je eigenlijk minstens een keer in je leven hebben gezien. De Eifeltoren, het symbool van Frankrijk, heeft in totaal drie platformen en 1665 traptreden. Je kunt het beklimmen tot het tweede platform voor een waanzinnig uitzicht over Parijs.

Notre Dame en Louvre

Of kies voor kunst en cultuur door een bezoekje te brengen aan het Notre Dame of het Louvre museum. De Notre Dame basiliek is zelfs gratis toegankelijk. Hoe dan ook ben je met beide bezienswaardigheden prima een paar uur zoet. Het Louvre bevat maar liefst 35.000 schitterende kunstwerken, waaronder de wereldberoemde Mona Lisa. Het is dan ook een absolute must-see voor kunstliefhebbers.

Bezienswaardigheden in Londen

De Britse hoofdstad Londen is een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip, en dat is uiteraard niet zomaar. De vele bezienswaardigheden maken deze stad namelijk zeer de moeite waard. Zo vind je in het onder andere de Tower Bridge en de Tower of London. Deze herinneren aan het de Middeleeuwse periode waarin Londen een van de machtigste plekken van Europa was. Na een bezoek aan de Tower of London wandel je binnen korte tijd naar andere interessante bezienswaardigheden, zoals the Big Ben, Palace of Westminster en Buckingham Palace.

Mediterraanse glorie

In Spanje en Italië vind je eeuwenoude bezienswaardigheden. Deze Mediterraanse landen zijn dan ook een paradijs voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers. Het aantal historische monumenten en gebouwen in Rome is bijna teveel om op te noemen. Bezoek in de Italiaanse hoofdstad bijvoorbeeld het scitterende Pantheon en het Forum Romanum. Of droom weg bij de gedachte aan stoere gladiators in het Colosseum. Dit laatste monument is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden ter wereld.

Fenomenaal uitzicht over Rome vanaf St. Pieter

In Rome kun je bijzonder genoeg een ander land bezoeken. Dit betreft Vaticaanstad, waar zich de residentie van de Paus bevindt. Alleen al dit laatste maakt het tot een zeer interessante plek. Een groot voordeel van Vaticaanstad is dat je er veel bezienswaardigheden gratis kunt bezoeken. Voor de St. Pietersbasiliek hoef je bijvoorbeeld geen kaartjes te kopen. In het gratis te bezoeken monument vind je prachtige wandschilderingen. Bovendien kun je de koepel van St. Pieter beklimmen. De tocht naar boven is door het prachtige uitzicht over Rome zeer de moeite waard.

Alahambra in Spanje

Spanje doet wat betreft historische gebouwen absoluut niet onder voor Italië. Zo is het Alahambra in Granada een absolute aanrader. Het een schitterend paleis in Moorse stijl dat je waarschijnlijk nooit meer zult vergeten. Ook bevat het bouwwerk een prachtige tuin waar je niet uitgekeken raakt.

Sagrada Familia is het hoogtepunt van Barcelona

Spanje is een zeer veelzijdig land. Naast brede zandstranden en prachtige natuur vind je er namelijk ook een groot aantal prachtige steden. Barcelona is bijvoorbeeld een geweldige bestemming voor een stedentrip. Een van de hoogtepunten is bijvoorbeeld de Sagrada Familia. Dit is een prachtige 19e eeuwse basiliek waarvan de bouw bijzonder genoeg nog steeds niet is afgerond. Dit komt onder andere door het feit dat de basiliek alleen gebouwd mag worden met geld uit donaties. De wereldberoemde architect Gaudí ontwierp dit bijzondere bouwwerk, maar hij kwam helaas tragisch om het leven.  Meer dan honderd jaar na zijn dood is de Sagrada Familia waarschijnlijk eindelijk af, namelijk in 2026.

De sprookjesachtige Meteora kloosters in Griekenland

Griekenland is de bakermat van Europa omdat in dit land ooit onze beschaving ontstond. Bijna nergens vind je dan ook zulke oude monumenten. Het is erg bijzonder om rond te lopen tussen duizenden jaren oude ruïnes. De ruim 600 jaar oude Meteora Kloosters zijn bijvoorbeeld zeer indrukwekkend. Na de Akropolis in de hoofdstad Athene zijn deze rotsformaties de meest bezochte bezienswaardigheid van Griekenland. Nabij het dorpje Kalambaka bevinden zich in een natuurgebied in totaal 24 kloosters. Deze dragen fabelachtige namen als Megalo Meteora, Agios Stefanos en Agios Nakolaos Anapfasas. Bijzonder genoeg wonen er in de meeste kloosters zelfs nog mensen.