Top 5 landen waarheen reizen worden afgeraden/ verboden

In onze wereld is het op het moment aardig onrustig. Als je gaat reizen kan het lastig zijn om uit te zoeken waar je heen kunt reizen, welke landen er worden afgeraden en in welke landen je vrij kunt rondreizen.

4.9/5 - (29 stemmen)

In het nieuws zijn de volgende onderwerpen actief. Hiervan een top 5. Kijk voor actuele berichten altijd op het de website van de rijksoverheid over het actuele reisadvies.

controleer altijd de actuele adviezen van de rijksoverheid.

Gambia

In Gambia is de noodtoestand aangekondigd, omdat de president van Gambia weigert af te treden na de verkiezingen. Met buurlanden wordt nu een militaire interventie georganiseerd. Ook zijn er al honderden mensen gevlucht naar buurlanden. Reisorganisaties Corendon en Tui proberen alle reizigers terug te halen naar Nederland. Alle reizigers die een reis geboekt hebben kunnen deze reis kosteloos omboeken of annuleren. Er vliegen nu geen vliegtuigen meer naar Gambia.

Madagaskar

Op het moment is in het zuiden van Madagaskar de builenpest uitgebroken, wat al meerdere levens heeft geëist. Ook zijn er meldingen van longpest. De “zwarte” ziekte wordt overgedragen via de lucht of door de vlo die zich doorgaans op ratten huisvesten. Van de pest kun je goed genezen, mits deze op tijd geconstateerd wordt. Symptomen zijn o.a. hoesten en bloed spugen.

Istanbul

De noodtoestand in Turkije is van kracht na de terreurdreigingen met oud en nieuw. Deze noodtoestand is verlengd tot 19 april 2017. Ondanks dat de groeperingen het voornamelijk hebben voorzien op de overheid, is de veiligheid op toeristische plekken niet te garanderen. Omdat de veiligheidsrisico’s in het land zijn verhoogd wordt er een negatief reisadvies uitgegeven. Voornamelijk ook naar de grensgebieden met Syrië en Irak. Na zonsondergang wordt ook het reizen en deelnemen aan het verkeer\ openbaar vervoer afgeraden.

Indonesië

Door de Aardbeving op 7 december 2016 is het verkeer ontregeld in Aceh. Bootverkeer kan zelfs gevaarlijk zijn. In heel Indonesië zijn er verhoogde veiligheidsrisico’s vanwege terreurdreiging. Reis niet naar de provincie Papua. Ook wordt geadviseerd drukke plekken waar veel mensen samenkomen te vermijden

Mexico

Drugsbendes zijn in Mexico en voornamelijk bij de grensgebieden met Amerika actief. Bendes hebben het voorzien op evenementen en hotels. Afgelopen week waren er schietpartijen.
Bij verschillende deelstaten wordt geadviseerd alleen in noodzaak naartoe te reizen. Kijk voor de actuele ontwikkelingen op de Reisadvies Mexico.